2011. október 21., péntek

Colorbrick QAL

Újabb büszkeségem életem első patchwork takarója. Nem éppen egy tradicionális darab, sőt, kifejezetten friss, modern, amerikai quilt szabásminta alapján készült. Nagyon divatos foltvarró alapanyagokból. Gondoltam, ha már belevágok, nem aprózom el, kerüljön jó sokba. :)
A leírást a varrás-szerelmes Rachel blogjáról szedtem. (Köszönöm Rachel, köszönöm, köszönöm!) Ő sem kezdte túl régen, de mivel egyrészt nagyon szerethető személyiség, másrészt rendkívül ragadós a lelkesedése, sőt kreativitásért sem kell a szomszédba mennie és mindezek tetejében nem átallja csetléseit és botlásait is megosztani velünk, rengeteg olvasót gyűjtött. Hamarosan könyve is jelenik meg, ha minden a tervei szerint alakul.
Nagyon alapos instrukciókat állított össze, amiket én persze sok helyen önként felülírtam. Leginkább a méretek terén, mert én nem felnőttnek szánt takarót szerettem volna készíteni.
A mintás anyagokat a Meseboltban találtam még tavaly (direkt ehhez a projekthez, de azért hagytam őket egy évig pihenni, mert akkor még hiányzott pár apróság, mint a varrógép, meg a bátorság...), a többi anyagot Cserhegyiéknél és a Fantázia méteráruboltban szereztem be. 


{Colorbrick} a beginner's Quilt-Along

Ez pedig a történet, képekben, hozzátéve, hogy naaaagyon naaaagyon lassan készült, mivel minden fázissal legalább egy estét elbíbelődtem, és azért olyan túl sok szabad estém nem akad:

A kiszemelt anyagok
Minden tégla a helyén

Elkészültek a sorok

Kész a teljes fedőlap!

Ez már-már elképesztő fázis: az előlap, bélés és a hátlap összetűzve, szélek  kiegyenesítve.

Elkészült a szegőcsík is.
A képen tagadhatatlanul látszik, hogy mi a véleményem az egyenes vonalakról és a derékszögekről.

Ta-damm!
(Zoomolni tilos, pont ebből a távolságból mutat a legelőnyösebben.)

1 megjegyzés:

  1. Csakazértis zummoltam, és úgy is irigylésre méltóan klassz! Gratula, nagyon ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés